Zorgverzekeraars

Verzekeraars

Vergoeding van biodynamische therapie
De leden, die op deze website staan, zijn allemaal geregistreerde leden van het Beroepsregister van de NVBT en zijn bevoegd om biodynamische therapie te geven.

De leden, die ingeschreven staan in het Beroepsregister van de vereniging voldoen aan kwaliteitscriteria, die de vereniging, de zorgverzekeraars en de samenleving aan therapeuten stellen.
Therapiesessies, welke door deze therapeuten gegeven worden, worden door een groot aantal zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Dit is afhankelijk van het verzekeringspakket dat u gekozen heeft. Vaak wordt een deel van een sessie vergoed of heeft de zorgverzekeraar een maximum gesteld aan wat u uitgekeerd krijgt voor alternatieve zorg. Bij onduidelijkheid hierover is het raadzaam zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

 De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2013 biodynamische therapie geheel of gedeeltelijk:

Aevitae, Achmea, AnderZorg, Avero-Achmea, AZVZ, CZ, CZDirect, Delta Lloyd, De
Friesland, FBTO, Goudse, lAK, lnterpolis, IZA, IZA Cura, lZZ, Kiemer, Lancyr, Menzis, National Academic,
Nedasco, OHRA, ONVZ, OZF-Achmea, PMA, PNO, Promovendum, Turien en Co, Univé, VGZ, VvAA, Zekur.nl, Zilveren Kruis Achmea, Zorg en Zekerheid, Zorgzaam Verzekerd.

Zorg en Zekerheid en AZVZ vergoedt onder de rubriek alternatieve psychologische hulp.

Andere rubrieken waaronder wij te vinden zijn in een zorggids of lijst van beroepsverenigingen zijn: natuurgeneeswijzen, mentaal welzijn of alternatieve psychologische hulp.

Sommige cliënten kunnen hun therapie uit hun PGB bekostigen en er zijn cliënten waarbij de werkgever betaalt.